zmrzliny

Broskyňovo-čučoriedkové nanuky

Dnes Vám tu toho asi moc nenapíšem. Vonku je tak teplo, že mám pociť, ako by sa môj mozog uškvaril spolu so mnou a ja na nič zmysluplné neviem poriadne myslieť 🙂 A riskovať, že by som Vám tu mala napísať nejaké nezmysly alebo dlhosiahle úvahy, to nechcem. A ak sa škvaríte rovnako ako ja, určite Vám lepšie padne niečo ľaďové a dobre vychladené.
Takže šup po pár ingrediencií a za pár hodín sa aj vy môžete suprovsky ochladiť týmito ovocnými nanukmi. Vybrala som kombošku broskýň a čučoriedok. Pekne mi spolu ladia a teraz je ich sezóna, tak prečo to nevyužiť. Broskyne som mala sladké, takže som nepotrebovala ich priveľmi cukriť a do čučoriedkovej zmesi (použila som čerstvo zbierané kanadské čučoriedky, ale spokojne použite aj tie lesné, bude to ešte farebnejšie!) som pridala aj lístky mäty. Nanuky sú tak veľmi osviežujúce, s príchuťou mäty v čučoriedkach. Pripravené sú za chvíľku, takže nič lepšie letnejšie si snáď ani predstaviť neviem … teda okrem práve načapovaného piva, ktoré ja v lete naozaj zbožňujem 🙂
Krásne letné dni a šup na recept! 🙂


Ingrediencie

BROSKYŇOVÁ ČASŤ

  • 300g broskýň
  • 130g jemný tvaroh
  • 1-3 PL medu (podľa sladkosti broskýň)
  • 1/2 ČL vanilkový extrakt
ČUČORIEDKOVÁ ČASŤ
  • 150g čučoriedky (ja som dala kanadské)
  • 7 lístkov mäty
  • 9 PL vody
  • 1 PL medu (nemusíte dať)
Postup
  1. Broskyne odkôstkujeme, nakrájame a spolu s tvarohom, medom a vanilkou rozmixujeme na hladkú zmes.
  2. V druhej vyššej miske rozmixujeme čučoriedky, mätu. vodu a med.
  3. Do nanukových nádob vrstvíme broskyňovú zmes a čučoriedkovú zmes.
  4. Dáme zamraziť do mrazáku, najlepšie cez noc.

 

 

 

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *