Banánovo-orechové wafle (bez lepku, bez laktózy)

 

Zistila som, že nemať auto má kopec výhod. Som prinútená chodiť veľa pešo alebo na bicykli, čo je pre zdravie a pre prekonanie lenivosti úplne super. A po ďalšie, aj ušetrím. Lebo keď už mám k dispozícii auto, pobehám viacej obchodov a kúpim všakovaké veci, ktoré by som aj oželela a prežila bez nich. Aj keď, občas treba aj niečo kúpiť, čo nás poteší, čo nám skrášli náš domov, oživí ho a tým poteší aj blízkych, ktorí s nami bývajú ( ak si to vôbec všimnú:) )… Zistila som, že viac ako pre seba, ma baví kupovať pre iných. Ja teda nákupy fakt neznášam, ale keď môžem niečo kúpiť pre niekoho, veľmi sa z toho teším. Často sa nám s mojím manželom stáva, že keď už nútene vyrazíme do obchodov, lebo jeden z nás naozaj niečo potrebuje si kúpiť, tak to skončí tak, že ten, ktorý si má niečo vybrať a kúpiť, vlastne vyberá pre toho druhého. Aj Vám sa to občas stane? A najhoršie je, ak musíme po obchodoch chodiť a hľadať. To sme obaja otrávení. Najlepšie je, ak to, čo potrebujeme, nájdeme v prvom obchode a trielime spokojne domov. A ako ste na tom vy s nákupmi? Máte ich radi? Či Vás tiež otravujú ako nás :)?  Ale je predsa miesto, kam rada chodím a vôbec nie som z toho otrávená. Ikea. Áno, to je miesto, kde sa viem prechádzať, obkukávať a vychutnávať si to.
A že by som aspoň pár slov hodila k dnešnému sladkému výtvoru … sú to také milé banánovo-orechové wafle. Bez laktózy a bez lepku, takže verím, že poteším milovníkov banánov a všetkých alergikov na laktózu či lepok. Mäkunké a na raňajky úplne ideálne … tak s troškou domácej nutelly, alebo s ovocím a javorovým sirupom a k tomu šálku rannej kávy či čaju…



Ingrediencie

  • 2 banány
  • 1 vajíčko
  • 50g mleté orechy
  • 40g kukuričný škrob
  • 5g sóda bikarbóna
Postup
  1. Banány roztlačíme v miske.
  2. Pridáme vajíčko a poriadne premiešame.
  3. Pridáme orechy, škrob a sódu bikarbónu a opäť premiešame.
  4. Do waflovača dáme asi dve lyžice cesta na každú waflu a necháme piecť cca 3-4 minútky, až kým wafle nebudú hotové.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.