
Banana bread
Vraj je na internete okrem kváskovania aj mánia banánových chlebíkov. Ani som o tom netušila! Ty áno? Nech to je už akokoľvek, prinášam ti aj náš obľúbený recept na banana bread … Je úplne jednoduchý a taký super! Sú v ňom ovsené vločky a pohánková múka. Chutil celej rodine a nestihla som ho ani poriadne odfotiť. Ešte teplý zmizol z povrchu zemského.
Na banana bread ti stačí jedna miska a jeden tanier. Koláčik je aj bezlepkový, ak použiješ bezlepkové ovsené vločky. A ak použiješ kokosový olej, tak je aj prirodzene bezmliečny. Takže sa stáva naozaj super neutrálnym. Naopak, ak pohánkovú múku nemáš alebo nie si s ňou kamoš, použi hocijakú inú. U nás sa vždy zje na posedenie, do hodiny ho už niet. Neviem ako tí vaši doma, ale u nás doma by všetci len jedli 🙂
Forma 24×11 cm Čas prípravy: 10 minút
Ingrediencie
- 100 g masla ( alebo kokosového oleja)
- 60 g cukor
- 3 banány (+ 1 na vrch)
- 2 vajíčka
- trošku vanilkového a škoricového extraktu (alebo vanilky a škorice)
- 100 g rozmixované ovsené vločky
- 80 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky
- štipka soli
- 6 g vínneho kameňa
- dve hrste nasekanej kvalitnej vysoko percentnej čokolády ( cca 80 g)
Postup
- Rúru zapneme na 180 stupňov.
- Zmäknuté alebo roztopené maslo zmiešame s cukrom.
- Banány popučíme vidličkou a primiešame k maslovej zmesi. Pridáme vajíčka, extrakty a poriadne zamiešame ručnou metličkou.
- Pridáme rozmixované ovsené vločky, pohánkovú múku, štipku soli a vínny kameň a zamiešame.
- Čokoládu si nasekáme na drobné kúsky. Primiešame.
- Zmes premiestnime do formy, uhladíme a na vrch položíme prekrojený banán.
- Pečieme 40-45 minút.
komentáre 2
Petra
Vajecne skrupiny na prestretom stole? Rusive. Musis trochu popracovat na food stylingu.
lapetitemary
ďakujem za radu. 🙂 Áno, viem, že ešte treba popracovať, celý život sa učíme. 🙂 .. tie škrupiny sa mi ale páčia. Foodstyling je aj o osobnom cítení pre fotografiu. Krásny deň prajem.