Poznáte stew? Je to druh gulášového hustého jedla, ale keďže guláš je podľa mňa označenie pre poriadne mäsité jedlo, toto husté jedlo som preto nazvala stew (čítaj „sťju“), ako ho volajú v zahraničí. Pripravila som ho vo vege verzií a je to jedno z najlepších jedál z jedného hrnca! Doma ho milujú úplne všetci. Je to polievka aj druhé jedlo v jednom. Verzií stew je toľko, koľko je domácností. Každý ho má rád inak. Toto naše „stju“ je poriadne husté, správne dochutené, plné zeleniny a strukovín. Vždy ho varíme vo veľkom hrnci a máme ho na tri dni. Jeho čaro spočíva v rozmixovaní časti zeleniny. Takto je celé jedlo poriadne husté. A postačí Vám k nemu už len kus poctivého kváskového chlebíka..
Obrovskou výhodou tohto jedla je to že si ho môžete pripraviť z akejkoľvek zeleniny alebo strukoviny a tak vytvoriť jedlo zo zvyškov, ktoré doma potrebujete spotrebovať. Super jedlo do januárového lockdownu napríklad!
Zeleninu si môžete teda obmeniť podľa vašich chutí a presné množstvo si určite tiež vy. Podľa toho, pre koľkých ľudí varíte. Je to veľmi jednoduché. Okrem krájania zeleniny to nie je veľká robota. No tá chuť je geniálna!
A môj typ na záver, určite pridajte do hotového jedla čerstvú petržlenovú vňať. A veľa. Tá je tou čerešničkou tohto jedla.
Na mojom Instagrame nájdete aj krátky videorecept k tomuto receptu.
A už Vám len popriať dobrú chuť k tomuto parádnemu, zdravému a jednoduchému jedlu z jedného hrnca. Toto sťju si zamilujte rovnako ako my, to Vám prajem!
Ingrediencie
Postup
Telefón : 0949 143 648
Email : info@mariasimko.sk
IČO : 56579292