Špenátový lavaš s omeletou, cícerom a kozím syrom

Moje a naše obedy cez týždeň bývajú zväčša veľmi jednoduché, rýchle a snažím sa, aby boli výživné a zdravé. Varenie milujem a často je to pre mňa relax, no nie, keď varím a okolo nôh sa mi motkajú naše dve úžasné deti a viac sa venujem im ako vareniu. Vtedy je pre mňa hlavným cieľom navariť rýchlo. Určite to dôverne poznáte. Ale som presvedčené, že aj rýchlo môže znamenať zdravo. Deti majú radi skoro všetko, takže to nemám veľmi ťažké. A aj sama ich učím, že zjesť sa má, to čo som navarila a nie sa vykrúcať nad jedlom. 
Nedávno som natrafila na jednu Košickú arménsku výrobnu lavašu. Lavaš je arménsky chlieb a majiteľ tejto výrobne, arménec, ho vyrába podľa tradičnej receptúry. Iba voda, múka, soľ, poprípade špenát pridá do špenátového lavašu. Tak som si ho kúpila a dala doviesť, keďže bývame v Novom Meste. Musím povedať, že sme sa do neho zamilovala celá rodina! Aj deti! Vždy si ho objednám viac, doma samostatne zabalím do papiera, aby bol chlieb dobre oddelený jeden od druhého a dám zamraziť. A keď príde nečakaný hlad, či nestíhačky, kedy jediným cieľom je za 5 minút jesť, iba vytiahnem, nechám rozmraziť a hotovka. Keďže tieto placky sú veľmi tenunké, rozmrazené to mám za chvíľku. A naplniť ho môžete čím len chcete. Zeleninou, mäsom, rybou, či na sladko. Ja som si ho tentoraz pripravila s vajíčkovou omeletou, kozím syrom, brokolicou a cícerom a bola to super komboška sýteho obedu. Aj deťom chutilo. Inak, poštovné majú do konca mája zadarmo, ak si nakúpite nad 20e. Vyskúšajte!

Ingrediencie
  • špenátovy lavaš  (1/3 placky)
  • 2 vajíčka
  • kozí syr
  • tri hlavičky brokolice
  • hrsť cíceru
  • petržlenová vňať, bazalka
  • soľ, korenie

 

Postup

  1. Lavaš si prepolíme alebo prerežeme, aby sme mali placku cca 1/3 velkosti celej.
  2. V osolenej vriacej vode 5 minút varíme brokolicu.
  3. Cícer si uvaríme alebo dáme ten z konzervy. Ja si deň predtým namočím cícer do vody a v ten deň ho uvarím. Deti ho vyjedajú ako desiatu či olovrant, takže doma varím cícer celkom často. Použiť môžete aj fazuľu alebo červenú šošovicu, ktorá je uvarená za 5 minút.
  4. Vajíčka si vyšľaháme, pridáme soľ, korenie, bazalku a petržlenovú vňať. Na panvici si spravíme omeletu. Na placku dáme ešte teplú omeletu, rozmrvíme kozí syr, pridáme brokolicu, ktorú v rukách môžeme pomrviť na menšie kúsky a cícer. Jemne zabalíme. Radšej dajte trošku menej náplne, aby sa Vám placka pri zatváraní nepotrhala. Placku zatvoríme a dáme na rozpalenú panvicu trošku zapiecť, aby sa syr roztopil, placka opiekla a chute sa prepojili. Podávame napríklad so zeleninovým šalátom a s chili omáčkou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.