
Sardinková nátierka
Často mi chodí otázka, čo pripravujem na raňajky a večere? Okrem zeleniny, vajíčok, jogurtu, ovocia, ovsených vločiek, je to aj kváskový chlebik a iné kváskové pečivo. A čo na kváskový chlebík? Za nás sú to určite nátierky. Rôzne. Vajíčková, tvarohová, bryndzová, mrkvová, avokádová či sardinková. Sardinkovú má najradšej naša Eliška, vajíčkovú zase Miško. Každý má tu svoju. A dnes Vám prinášam recept na našu sardinkovú nátierku. Je to echt poriadne sardinková, iba s kúskom masla, takú máme najradšej. Od jari do jesene k nátierkám podávame hŕbu domácej zeleniny, v zime nájdete na našich tanieroch domáce klíčky a fermentovanú zeleninu – zdroje užasných látok pre našu imunitu a trávenie. Takže koniec koncov, všetko sú to jednoduché jedlá. To úplne stačí. Nech Vám chutí a máte krásne dni!
Počet porcií: 4 Čas prípravy: 15 minút
Ingrediencie
- 50g maslo
- 180g sardiniek (2 konzervy)
- 1 stredná cibuľa
- soľ
- 2 PL citrónová šťava
- ľubovoľné bylinky
Postup
- Do mixéra dáme zmäknuté maslo, sardinky, soľ a citrónovú šťavu. Mixujeme, až do kým nebude nátierka jemná.
- Ku nátierke pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Dochutíme.