vegetariánske

Quiché s medvedím cesnakom, tofu a baby špenátom

Keď som žila vo Francúzsku, quiché bol naším takmer každodenným pokrmom. Najčastejšie sme ho robievali u Blanche ( jej meno v preklade znamená Biela, krásne však? ), ku ktorej sme chodili aj s jednou Ruskou na pravidelné návštevy. Vlastne ani neviem, či to boli návštevy, boli sme tam už ako doma. Blanche mi bola ako babička. Trávili sme s ňou naozaj veľmi veľa času. Je to úžasný človek s veľkým srdcom. Pochádza z ostrova Martinique ( krááásny ostrov v Malých Antilách v Karibiku ), takže jej francúzština má až smiešny prízvuk. Vždy sme s ňou prežili kopec zábavy, ale aj veľa rozhovorov, nákupov, prechádzok, či len tak sme u nej počúvali rádio Espérence a pomáhali jej upratovať a ešte častejšie variť. Práve tam sme často robievali quiché na všetky možné spôsoby. Je to vďačné jedlo, rýchlo pripravené a ja som si ho zamilovala. A vždy keď ho pripravujem, spomínam si na Blanche a na jej láskavé srdce.

Dnes som ho pripravila s medvedím cesnakom. Keď už som ho mala doma. Pridala som baby špenát a tofu a zdravý ľahký obed či večera bola na svete.

Ingrediencie

  • 100g špaldovej celozrnnej múky
  • 80g špaldovej hladkej múky
  • 90g masla
  • 1 vajíčko
  • 1/3 čl himalájskej soli

 

  • 1 biele tofu
  • 100g baby špenátu
  • hrsť medvedieho cesnaku
  • 1 PL slnečnicových semiačok
  • 5 vajíčok
  • 1 a pol smotany na varenie
  • kurkuma
  • muškátový orech
  • čierne korenie
  • himalájska soľ
  • provensálske korenie
  • parmezán

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesto. Múku zmiešame so soľou, pridáme zmäknuté maslo, vajíčko a spolu vypracujeme. Cesto dáme do chladničky na 1-2hod.
  2. Na troške kokosového tuku opražíme nakrájané tofu a slnečnicové semiačka
  3. Baby špenát a medvedí cesnak umyjeme a osušíme a pridáme k tofu a necháme chvíľku zdusiť. Odstavíme.
  4. Vajíčka zmiešame so smotanou a korením.
  5. Cesto rozvaľkáme a podla potreby natlačíme do formy, aj po okrajoch. Popicháme ho vidličkou. Naň dáme tofu so zeleninou a zalejeme vajíčkovou zmesou. Na vrch postrúhame parmezán.
  6. Pečieme na 180°C cca 30minút.

 

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *