Veľká Noc sa blíži.. Sú to moje obľúbené sviatky. Sú iné ako tie Vianočné. Aj tie máme veľmi veľmi radi. Sú plné nehy, lásky, novonarodeného Spasiteľa, rodiny, oddychu.. Tieto veľkonočné sú iné .. Veľa sa postíme, modlíme, premýšľame a intenzívne premýšľame.. na konci je úprimná radosť a vďačnosť. A nádej. Kríž prináša bolesť i nádej.. Pre nás, ktorí v Neho uverili .. Práve preto sú to pre mňa krásne sviatky. Sú veľmi, veľmi intenzívne ..
Na Veľkú Noc vypekáme málo. Vždy pripravujeme pečku a hrudku a jeden či dva koláčiky maximálne. Cez veľkonočný týždeň som tak v kuchyni oveľa menej ako cez Vianoce.. Roky dozadu sme na Veľkonočnú nedeľu chodili ku mojím rodičom. Maminka už pár rokov pripravuje jahňa. Áno, je to špecifické mäso so svojou chuťou a vôňou, ale mne aj Miškovi chutí. Ja som sa tento rok rozhodla pripraviť jahňacie mäso k Veľkej Noci tiež. Farmfoods má vo svojej ponuke jemné jahňacie stehno s kosťou. Výhodou je, že ho už máte naporcované a tak si kúpite kúskov koľko potrebujete. Mäso je veľmi jemné. V marináde s rozmarínu, cesnaku, kvalitného olivového oleja a červeného vína vynikne jeho chuť.. K nemu som úplne jednoducho pripravila pečené zemiaky a zeleninu. Úplne to tak stačí. Mäso sa po upečení úplne rozpadalo, išlo ľahko od kosti, bolo veľmi krehké a chuťovo skvelé. Odporúčam Vám vyskúšať aj tento druh mäsa, ktoré patrí medzi tie najzdravšie.
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 15 minút + 1,2 hodiny pečenia
Ingrediencie
Postup
Telefón : 0949 143 648
Email : info@mariasimko.sk
IČO : 56579292