
Pečená zelenina s pečienkou
Pečienka zažíva v posledných rokoch obrovskú kritiku a mnohí ju úplne vyradili z jedálnička. My sme si ju tiež uvarili málokedy. No príchodom GAPS sa vrátila na naše taniere. A som veľmi vďačná. Orgánové mäso je taký prírodný multivitamín na a GAPS protokole patrí medzi dôležité potraviny. Aj u nás je ale problém hlavne pre deti konzumovať pečienku. Najlepšia je hovädzia, ale tú je veľmi ťažko zohnať. A tak kupujem aj kuraciu. Rada z nej pripravujem pečienkovú paštétu a najradšej ju pridávam do guliek z mletého mäsa. Tam ani nezistia, že ju jedia.
A veľmi príjemný spoôsob konzumácie pečienky je aj takáto panvica plná zeleniny. Pečienku tu varím vo vývare, s poriadnou porciou cibule a tak celé jedlo ostane šťavnaté a chutné. K tomu ľubovoľná pečená zelenina.. Dobrota to je! Vyskúšajte aj vy. Dajte pečienke šancu
Počet porcií: 4 Čas prípravy: 40 minút
Ingrediencie
- 1 PL masti
- 3 cibule
- 300g pečienky (kuracej alebo hovädzej)
- 1/2 tekvice hokajdo
- šálka ružičkového kelu
- 1/2 šálky vývaru
- soľ, korenie, rozmarín, tymián
Postup
- Hokajdo a ružičkový kel umyjeme, nakrájame, posolíme, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 20-25 minút.
- Medzitým cibuľu očistíme a nakrájame na hrubé polmesiačiky. Na panvici rozhorúčime masť a pridáme cibuľu, ktorú na miernom ohni osmahneme do zlatista.
- Pečienku nakrájame na menšie kúsky. Pridáme ju k cibuli a sprudka orestujeme. Oheň stíšime, podlejeme vývarom, pridáme soľ, rozmarín a tymian a dusíme 15 minút.
- Upečenú zeleninu pridáme do panvice, všetko spolu premiešame a dochutíme.

