nátierky

Oškvarková pomazánka

Nátierky u nás doma fičia a máme ich veľmi radi. Moja najobľúbenejšia je mrkvovo-petržlenová a bryndzová je zase favoritka môjho manžela. Sú rýchlo hotové a s čerstvým chlebíkom vytvoria rýchle raňajky, či večeru. Ja by som najradšej robila dookola tieto dve pomazánky, lebo nám fakt chutia, ale to by som bola asi dosť slabá foodblogerka. Takže na radu prichádzajú postupne aj iné. Trebárs aj  s tekvicových semiačok, no tá je len pre mňa. Môj Miško má rád také riadne, veď viete, také viac chlapské. A táto oškvarková veru taká je. Musím sa priznať, že moc sa mi ju nechcelo pripravovať. Oškvarky, samy o sebe, nie sú moja šálka kávy. Ale tak čo by ste nespravili pre svoju polovičku, no nie? Ja si pamätám túto pomazánku ešte od mojej maminky, či babičky a vždy chutila tak úúúžasne, že mi zrazu vôbec nevadilo, že je celá z oškvarkov. A nevadilo mi to ani tentoraz. Vlastne, aby som bola presná, tak veľmi mi po dlhej dobe chutila, že som tajne do nech chodila s kúskom kôrky a vyjedala som ju .. Jasnačka, že by som ju každý deň jesť nemohla, ale raz za čas je to naozaj skvelá vecička, za chvíľu hotová a za chvíľu aj „zmastená“.

Ingrediencie

  • 300g oškvarky
  • 2 vajíčka
  • 1 PL kopcom plnotučná horčica
  • 1 cibuľa
  • korenie
Postup
  1. Oškvarky si pomelieme takmer na kašu. Vajíčka si uvaríme na tvrdo a postrúhame na strúhadle.  Cibuľu pokrájame na drobné kúsky.
  2. V miske zmiešame pomleté oškvarky, postrúhané vajíčka, nakrájanú cibuľu, horčicu.
  3. Dochutíme korením.

 

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.