Máte radi v lete polievky? Ja veľmi! Aj napriek teplám. Teda, ak nie je ako dnes. To už je veru poriadne teplo a na jedlo ani nepomyslím. Ale ostatné, tie tradične príjemné letné dni si rada dám takú vlažnú dobrú polievku. V lete je u nás najčastejšia polievka rajčinová z čerstvých rajčín s parmezánom a potom krémová hokajdo. Určite ju aj vy robievate. Každý na ten svoj spôsob. Tak Vám pridávam i ten náš, v ktorom nájdete skvelú kombošku korenín. Ja používam curry, kurkumu, škoricu, muškátový orech, koriander a taaaaak ďalej. Tieto aromatické koreniny dodajú polievku origoš chuť, to Vám garantujem. Nemusíte sa báť ani škorice, či zázvoru. Dajte ho spokojne trošku menej. A namiesto smotany môžete pridať kokosové mlieko, ktoré celú polievku veľmi zjemní a tak bude vhodná aj pre bezmliečných alergikov. A na vyváženie polievky a pridania trošku kyslosti som pridalaza lyžicu citrónovej šťavy alebo jablčného octu. Naschvál som neudávala množstvá byliniek ani citrónovej šťavy, pretože každému vyhovuje inak. A počas dochucovania vždy polievku chutnám a viem si ju vyľadiť presne tak, ako máme najradšej. Tak veľa šťastia aj Vám pri tvorení tejto obľúbenej polievky s kóóóópou korenín :).
Ingrediencie
Postup
P.S. polievku môžete podávať s tekvicovým olejom alebo s opraženými tekvicovými semiačkami alebo sézamom. Na druhý deň je ešte lepšia. 🙂
Telefón : 0949 143 648
Email : info@mariasimko.sk
IČO : 56579292