koláče/dezerty/muffiny

Mrkvová torta

Ešte asi dva mesiace dozadu mi po dlhých rokoch odišiel tyčový mixér. Smutno mi bolo, lebo to bol dobrý a každodenný spoločník. Pokukovala som teda po novom, kvalitnom, opäť na dlhé roky. V tom sme sa dali do reči s tefalsk, pre ktorých som pripravovala palacinkovú výzvu, pamätáte si?( Ich palacinková panvica je u nás doma skvelý parťák.) a oni mi ponúkli na vyskúšanie ich skvelý Tefal Infiny Force Pro 5v1. Kamoši moji, o takom pomocníkovi sa mi ani nesnívalo! Je to naozaj to najkvalitnejšie prevedenie na dlhééé roky.

A tak sme si sľúbili, že ak budem spokojná, pripravím pre nich nejaký fajný recept. Tefal Infiny Force Pro 5v1 nie je veru obyčajný tyčový mixér a tak ani recept nemohol byť obyčajný. A preto som sa rozhodla podeliť sa s Vami o recept z mojej kuchárskej knihy Medzi jedlom a láskou na famóznu Mrkvovú tortu! Je to naozaj prepracovaný recept, celý z rozmixovaných vločiek a predsa vláčny, doladený do poslednej bodky… Och, tá chuť mrkvovej torty a ľahunkého krému! Je to čistá láska! Naposledy som ju robila minulý víkend a všetci ochutnávači chválili..

A Tefal Infiny Force Pro 5v1 mi bol pri príprave tým najlepším pomocníkom. Pomocou neho som rozmixovala vločky najemno, mrkvu mi postrúhal rýchlosťou blesku, orechy som krásne podrvila a krém sa šľahal jedna radosť. Tak veľmi mi bol nápomocný, že všetko išlo ľahunko a rýchlo! Tento tyčový mixér má výnimočný výkon 1200 W, ktorý Vám zaistí rýchle výsledky aj pri tých najtvrdších surovinách. A verte mi, tyčových mixérov som už vyskúšala niekoľko. Tento je suverénne najlepší. (pripravil mi inak úplne hladký hráškový humus, čo je pri hrášku často nevyspytateľné a už zopár úžasných krémových polievok sme mali vďaka nemu). Technológia Powelix Life ponúka vysokovýkonné nože s titánovým povrchom pre dokonalé výsledky a mimoriadnu odolnosť, s ochranou proti rozstreku surovín a s dlhou životnosťou. A praktické viacrýchlostné štartovacie tlačidlo vám dáva úplnú kontrolu, takže je ľahké dosiahnuť akúkoľvek textúru. Proste je to pán Pomocník!

A ja sa môžem len tešiť. Zo skvelého pomocníka na dlhé roky, aj z receptu, ktorý doma vždy vyčarí úsmev na tvári. Recept na mrkvovú tortu nájdete na mojom blogu.

A viete čoho sa nemôžem už dočkať? Ako si v tomto mixéri pripravím pesto z medvedieho cesnaku, bazalkové pesto a ovocno-kefírovú smoothie misku. To bude chutí a radosti!


Počet porcií: forma 25 cm

Príprava: 20 minút

Pečenie: 60 minút

Ingrediencie

  • CESTO
  • 400 g mrkvy
  • 4 vajíčka
  • 70-100 g cukru
  • 140 g kokosového alebo iného oleja
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 ČL mletej škorice
  • 230 g pomletých ovsených vločiek
  • 2 ČL vínneho kameňa
  • 2 ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 2 hrste vlašských orechov
  • 1 hrsť hrozienok
  • KRÉM
  • 250 g tvarohu
  • 200 g smotanového syra
  • 3 PL medu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • kôra z ½ citrónu
  • marhuľový džem
  • pražené vlašské orechy

Postup

  1. Rúru zapneme na 170°C.
  2. Nastrúhame mrkvu.
  3. V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Pridáme olej a vanilkový extrakt. Zašľaháme.
  4. K vajíčkovej zmesi pridáme všetky suché ingrediencie a poriadne zamiešame.
  5. Na záver pridáme postrúhanú mrkvu, vlašské orechy a hrozienka.
  6. Cesto vylejeme do formy s priemerom 25 cm, ktorej spodok vystelieme papierom na pečenie. Pečieme 50-60 minút. Po 45 minútach skúsime špajlou pichnúť do cesta, aby sme zistili, či je hotové. Čas pečenia je orientačný a závisí od veľkosti formy, rovnako aj šťavnatosti mrkvy. Pri tomto koláčiku platí pravidlo suchej špajle (keď pichnete do cesta a vyjde čistá špajla, koláč je upečený).
  7. Na krém krátko vyšľaháme všetky ingrediencie. Podľa potreby dosladíme. Dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.
  8. Na vychladnutý korpus natrieme vrstvu marhuľového džemu a naň rovnomerne uhladíme krém. Necháme stuhnúť.
  9. Dozdobíme opraženými orechmi.

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.