koláče/dezerty/muffiny

Mousse z čerstvého lesného ovocia

 

 

Veľkú radosť mám z tých našich detičiek. Staršia si začína rozprávať, teda ona hrkúta také všakovaké slová už od roka, ale to viete, to také základné slovíčka. Teraz si spája slová, opakuje a vymýšľa ďalšie hatlaniny. Je to fakt úžasné pozorovať a byť s ňou. A najlepšie na tom je, že každým dňom to bude ešte krajšie a krajšie. Aj keď, aj náročnejšie, samoška, ale na negatíva sa snažím príliš nemyslieť. Všetko, čo za niečo stojí, vyžaduje aj námahu a obetu…
A ešte jeden postreh. Každý deň si hovoríme, že tie naše detičky strašne ľúbime a že to je maximom lásky, ale každý deň akosi až zázračne tá láska narastá a narastá … Zvláštne, nie? Naše srdce nesie v sebe naozaj veľkú schopnost milovať .. viac ako si myslíme ..
Lesné ovocie je suprovské. U mňa vyhrávajú maliny a černice. Ríbezle sú na mňa občas trošku kyslejšie, aaaale, keď to všetko krásne skombinujete, je z toho úžasná komboška sladko-kyslastého ovocia. A keďže čas ovocia je tu a pri týchto teplotách nerada varím aj pečiem, lebo mám pocit, že sa varím a pečiem spolu s jedlom, rozhodla som sa ho použiť inak :). A keď ste na tom podobne a máte radi čerstvé ovocie, toto je ideoš receptoš pre Vás. Kopec čerstvého drobného ovocia spolu s tvarohom a šľahačkou je úplne že mega. Do ovocia som použila agar,  prírodnú želatinu s morských rias. Vďaka nej mousse krásne stuhne. A ako čerešnička na torte je tá okúzľujúca farba. Tá ma úplne dostala a keď sa hovorí, že jeme najprv očami, tak pri tomto dezerte ho zjete úplne celý za pár sekúnd. Neviem presne koľko akého ovocia som použila, ale to nevadí, každou kombináciou čerstvého  lesného ovocia dostanete krásnu farbu! Ovocie som dostala od môjho svokríka, ktorému zaň velice ďakujem :). A ak by ste si túto mousse chceli pripraviť trebárs z mrazeného ovocia, pridajte trochu menej vody, mrazené ovocie ho má dosť v sebe. Takže inštrukcie dané a už len šup šup si niekedy pripraviť tento fajnový dezert.



Ingrediencie

  • 70g jemný tvaroh
  • 125g šlahačka
  • 150g čerstvé ovocie (ja som dala maliny, čučoriedky, ríbezle, čierne ríbezle, černice)
  • 100g voda
  • 2 PL trstinový cukor
  • 1/2 ČL agar
Postup
  1. Šľahačku si vyšľaháme do tuha a jemne ju zmiešame s tvarohom.
  2. Ovocie si rozmixujeme tyčovým mixérom spolu s vodou. Zmes dáme na sporák, pridáme cukor a necháme zohriať. Keď je ovocná zmes horúca, pridáme agar a dobre premiešame. Chvíľku necháme na miernom ohni a následne odstavíme z ohňa.
  3.  Ovocnú omáčku primiešame k šľahačke s tvarohom a zamiešame, aby vznikla jednotná hmota.
  4. Vylejeme do ľubovoľných pohárikov a dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť. Mne z tohto množstva vyšli 4 misky.

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *