
Mandľové guľky (bez lepku, bez laktózy)
Milí moji priatelia, ktorí občas, či pravideľne zavítate na môj blog, vítam Vás a ďakujem Vám, že sem prichádzate. Ja to vidím a za každého z Vás som vďačná! Bez Vás by blogovanie nemalo žiaden význam, preto Vám naozaj ďakujem a budem sa aj naďalej snažiť Vám prinášať recepty, ktoré nám doma chutia. Poslednú dobu som naozaj prispievala veľmi sporadicky, ale je to hlavne kvôli domčeku, ktorý dokončujeme a do ktorého by sme sa chceli do Vianoc nasťahovať. Pri dvoch malinkých deťoch je to naozaj náročné, takže blogovanie ide bokom. V hlave mám ale toľko nápadov, čo by som Vám chcela priniesť, že m to niekedy veľmi mrzí, že blog je momentálne na poslednom mieste. Ale verím, že po novom roku sa trošku rozbehnem a budem veľa veľa skúšať a piecť, aby som Vám potešila. Ako som písala vyššie, plánujeme sa sťahovať. Musím Vám napísať, že ešte ani sama tomu neverím. Taký zvláštny pocit nosím v sebe. Taký neuveriteľný. Po 4 rokoch riešenia projektu, premýšľania ako ho navrhnúť, vybavovania a obehávania všetkých úradov až po samotnú stavbu a vyberania každej jednej drobnosti. Nikdy by ma nenapadlo, čo všetko budeme musieť riešiť, vyberať, konzultovať .. Bola to krásna, ale ja veľmi náročná cesta. Jasné, že nič ešte nekončí. Keby ste videli to okolie okolo domu! Všade samé blato, kamene a všakovaké dosky. Takže o zábavu máme na celý budúci rok určite vystarané. Ale to hlavné, máme za sebou. Určite Vám napíšem prvé dojmy. Držte palce, nech to už zvládneme do Vianoc. Ďakujeme!
Prvý receptoš mojej Vianočnej blogerskej nádielky je tu. Verím, že Vás poteší.
Majte krásne adventné dni. Nech máte aj minutku sa zastaviť a tešiť sa na tie krásne sviatky, ktoré nás čakajú. Nech máte chvíľku, aby ste sa podelili o svoje srdcia ..
Ingrediencie
- 70g ďatle
- 50g celé mandle
- 30g mleté mandle
- Ďatle zalejeme horúcou vodou a necháme 15minút odstáť.
- Do mixéra si vysypeme celé mandle a chvíľu mixujeme, aby sa nám mandle posekali na malé kúsky. Ja som ich nemlela na úplny prášok, v guľkách je fajn, keď cítite kúsky mandlí.
- K posekaný mandliam pridáme scedené ďatle a mleté mandle a mixujeme, aby nam vnźnikla jednotná hmota.
- Z hmoty tvarujeme malé guľky. Ja som ich už v ničom neobaľovala, ale môžete ich obaliť v mletých orechoch alebo trebárs v roztopenej čokoláde. (Čokoládu si rozpustíme nad vodnou parou s troškou kokosového oleja)