
Lieskovo-čokoládová nátierka (home made nutella)
Tak toto je úplne zaslúžený recept. Asi neviete o čom píšem však? Poviem Vám teda pravdu. Tóóóľko receptov na nutelly a nátierky som vyskúšala, že už som to milión krát chcela vzdať. Jedna vydržala týždeň, druhá bola príliš tuhá, ďalšia príliš sladká, jedna zase moc tekutá a jedna dokonca aj škrípala pod zubami. Furt som len kombinovala množstvá, hľadala, skúšala, bola zúfalá… Za každým mi na nej niečo vadilo a o také recepty sa predsa deliť nemôžem. No ale konečne som našla, aspoň pre teraz, tú najfajnovejšiu „nutellu“. Kopec lieskovcov a čokolády. Fakt je úúúžasná. Chuť, konzistencia, trvanlivosť, zloženie .. no všetko je perfišné. A ja sa už spokojne môžem podeliť i s Vami o receptoš, nech sa nemusíte trápiť toľko, čo ja nad jednou nutellou… Ja ju vyjedám lyžicou …
Ingrediencie
- 270g lieskovce
- 300g vody
- 150g trstinový cukor (ak máte radi sladšie, pridajte si trošku cukru)
- 100g horká čokoláda
Postup
- Lieskovce si najprv upražíme na panvici, aby sme z nich dostali šupku dole. Asi 10 minút opekáme a potom v rukách alebo v útierke ich poriadne pošúchame, aby čo najväčšie množstvo zo šupiek išlo dole. Nevadí ak nebudú úplne bez šupiek.
- Lieskovce si pomelieme na drobno alebo mixujeme v mixéri. Veľkosť závisí od toho aké veľké kúsky máte radi v „nutelle“.
- Vodu s cukrom si dáme do hrnca a za stáleho miešania privedieme do bodu varu.
- Oheň stíšime a pridáme k vode pomleté lieskovce a takto na miernom ohni za stáleho miešania varíme 10 minút.
- Po tomto čase zmes odstavíme z ohňa a primiešame k nej nalámanú čokoládu a miešame, až kým sa nerozpustí.
- Zmes nalejeme do pohárov, necháme vychladnúť a dáme do chladu. V chladničke by mala nátierka bez problémov vydržať minimálne jeden mesiac.
komentáre 2
Katarína
Najúžasnejšia. Majka, ďakujeme Vám za tento recept. Milujeme ju. Inú už nechceme. <3
lapetitemary
Juuuj veľmi sa teším! 🙂 ďakujem krásne za milé slová! pokojne ndi prajem . M.