raňajky

Karfiolové muffiny

Výborné slané muffiny. Presne také mi na blogu chýbali V týchto nájdete pečený karfiol a pekné nádielku syru. Tieto muffinky sú ideálne jedlo na cesty. Deň vopred si ich nachystáte a na druhý deň len zabalíte. Aj na tretí. A nemusíte siahať po polotovaroch. V recepte sa nachádza iba celozrnná a cícerová múka, no i napriek tomu sú ľahunké a nadýchané. Sú jednoducho skvelé!

Ingrediencie

  • 300g karfiól
  • 2 PL olivový olej
  • soľ
  • 50g ražná celozrnná múka
  • 50g špaldová celozrnná múka
  • 25g cícerová múka
  • 1 a 1/2 ČL vínny kameň
  • 1/2 ČL červená paprika
  • soľ
  • korenie
  • bazalka, oregáno
  • 4 vajíčka
  • 120g kefír
  • 120g strúhaný syr ( cheddar, parmezán, mozzarella)

 

Postup

  1. Rúru si zapneme na 180°C. Karfiól si umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme cca 15-20 minút.
  2. Zatiaľ si v jednej miske zmiešame múky, vínny kameň, červenú papriku, soľ, bylinky a korenie.
  3. V druhej miske si zmiešame vajíčka, vodu, kefír.
  4. Suché ingrediencie pridáme zmiešame s vajíčkovou zmesou. Pridáme nastrúhaný syr a upečený karfiól.
  5. Pečieme 20-25 minút.

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.