raňajky

Kakaovo-čokoládové wafle

 

 

Jedli ste už wafle z kysnutého cesta? Skôr by som povedala, že je to také mierne kysnuté cesto a trošku netradičné. Ale, čo tam po tom. Tieto wafle sú skvelé! Také zvláštne jemné a sýte zároveň. A tie kúsky čokolády Vás úplne dostanú. Nebojte sa toho, že je to kysnuté cesto. Rýchlo ho vymiesite, necháte chvíľku odpočinúť a robíte guľky. Fakt guľky, ktoré potom len položíte do waflovača, waflovač zatvoríte a keď ho po chvíľke otvoríte, budú na Vás čakať úžasničkové waflušky. Nám doma chutili prenáramne, čo viac dodať :).

Ingrediencie

  • 1 vajíčko
  • 130g mlieka
  • 200g špaldovej hladkej múky
  • 50g špaldovej celozrnnej múky
  • 7g sušeného bio droždia
  • 50g trstinový cukor
  • 40g zmaknuté maslo
  • 1/2 ČL himalájska soľ
  • 10g holandské kakao
  • 50g horká čokoláda
 
Postup
  1. Sušené droždie dáme do misy a zalejeme mierne teplým mliekom. Premiešame.
  2. Vajíčko si vyšľaháme (stačí ručnou metličkou poriadne, alebo chvíľu elektrickým mixérom)
  3. K mlieku s droždím pridáme múky, cukor, soľ, kakao a vyšľahané vajíčko a poriadne premiešame.
  4. Potom pridáme na malé kúsky nalámané zmäknuté maslo a vareškou miesime cesto 5 minút.
  5. Pridáme na drobno nasekanú čokoládu a ešte 30 sekúnd premiešame.
  6. Cesto prikryjeme čistou útierkou a necháme odstať 30-40 minút.
  7. Na rozhorúčený waflovač pokladáme malé guľky ( pre jednu waflu, jednu guľku), ktoré robíme z cesta, waflovač zatvoríme a necháme wafle piecť cca 2-3 minúty.

 

 

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.