
Kakaovo-čokoládové wafle
Jedli ste už wafle z kysnutého cesta? Skôr by som povedala, že je to také mierne kysnuté cesto a trošku netradičné. Ale, čo tam po tom. Tieto wafle sú skvelé! Také zvláštne jemné a sýte zároveň. A tie kúsky čokolády Vás úplne dostanú. Nebojte sa toho, že je to kysnuté cesto. Rýchlo ho vymiesite, necháte chvíľku odpočinúť a robíte guľky. Fakt guľky, ktoré potom len položíte do waflovača, waflovač zatvoríte a keď ho po chvíľke otvoríte, budú na Vás čakať úžasničkové waflušky. Nám doma chutili prenáramne, čo viac dodať :).
Ingrediencie
- 1 vajíčko
- 130g mlieka
- 200g špaldovej hladkej múky
- 50g špaldovej celozrnnej múky
- 7g sušeného bio droždia
- 50g trstinový cukor
- 40g zmaknuté maslo
- 1/2 ČL himalájska soľ
- 10g holandské kakao
- 50g horká čokoláda
Postup
- Sušené droždie dáme do misy a zalejeme mierne teplým mliekom. Premiešame.
- Vajíčko si vyšľaháme (stačí ručnou metličkou poriadne, alebo chvíľu elektrickým mixérom)
- K mlieku s droždím pridáme múky, cukor, soľ, kakao a vyšľahané vajíčko a poriadne premiešame.
- Potom pridáme na malé kúsky nalámané zmäknuté maslo a vareškou miesime cesto 5 minút.
- Pridáme na drobno nasekanú čokoládu a ešte 30 sekúnd premiešame.
- Cesto prikryjeme čistou útierkou a necháme odstať 30-40 minút.
- Na rozhorúčený waflovač pokladáme malé guľky ( pre jednu waflu, jednu guľku), ktoré robíme z cesta, waflovač zatvoríme a necháme wafle piecť cca 2-3 minúty.