zmrzliny

Hrušková dulche de leche zmrzlina s pistáciami

 

Táto zmrzka je úplne naj tohto leta. Viem, pridávam ju skoro na konci leta, ale verí, že si ju pripravíte trebárs aj na jeseň, či ďalšie leto a to ďalšie … lebo stojí za to! Komboška hrušiek, slaného karamelu a pistácíi je neskutočne dobrá aj ja sa jej neviem dojesť. Je to taká tohto letná čerešnička na torte.

Ingrediencie

  • 50g trstinový cukor
  • 50g med
  • 1 PL vody
  • 1/3 ČL himalájska soľ

 

  • 300g hrušky (alebo jednoducho 3 hrušky)
  • 250g jemný tvaroh
  • 250g smotana na šľahanie
  • 2 PL medu
  • 1 ČL vanilkový extrakt
  • za veľkú hrsť lúpaných pistácíi
Postup
  1. Najprv si pripravíme karamel. V hrnci si na miernom ohni necháme rozpustiť cukor, med, vodu a soľ. Miešame a chvíľku varíme, až karamel dosiahne jantárovú farbu. Odložíme bokom mierne vychladnúť(karamel nemusí úplne vychladnúť, pretože potom dosť stuhne)
  2. Hrušky si ošúpeme a spolu s tvarohom, vanilkovým extraktom a medom ich ponorným mixérom rozmixujeme na jednotnú hmotu.
  3. Šľahačku si vyšľaháme do tuha a pridáme k hruškovo-tvarohovej zmesi.
  4. Mierne vychladnutý karamel vlejeme do hruškovej zmesi a jemne premiešame.
  5. Pridáme ešte na drobno nasekané pistácie.
  6. Celú zmes prelejeme do nádoby.
  7. Dáme do mrazáku a raz za hodinu jemne premiešame lyžicou. Chladíme aspoň 5 hodín, najlepšie cez noc v chladničke.
  8. Keď je zmrzlina zamrznutá, pred konzumáciou ju môžeme pre výsledný efekt ešte posypať nasekanými pistáciami.

 

 

 

 

 

 

 

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *