vegetariánske

Fried rice (smažená ryža)

Parádne, chutné a rýchle jedlo. Takým je táto smažená ryža. Doma do nej nahádžeme vždy všelijakú zeleninu, ktorú máme práve doma, takže je to rovnako skvelé jedlo na zužitkovanie zvyškov v kuchyni. Ak by sme to chceli poslovenčiť, je to v podstate také rýchle rizoto..

Tentokrát som použila tuniaka z konzervy, vajíčko a mrazenú zeleninu. Podľa môjho názoru má mrazená zelenina zbytočné zlú reputáciu v spoločnosti. Ja ju považujem za fajn. Samozrejme, že sa nevyrovná tej čerstvej, ale tá mrazená má tiež v sebe prospešné látky. A je to naozaj praktické, keď musíte rýchlo navariť. Občas proste to nejde inak.

Tak Vám prajem dobrú chuť k tejto rýchlovke!


Počet porcií: 2

Čas prípravy: 15 minút varenie ryže +15 minút ostatná príprava

Ingrediencie

  • 2 šálky uvarenej jasmínovej alebo basmati ryže
  • olivový olej
  • 2 vajíčka
  • 1 cibuľa alebo šalotka
  • 1 a pol šálky mrazenej zeleniny (ja som dala 1 šálku mix mexickej zmesi mrazenej a pol šálky mrazeného hrášku)
  • 1 PL sójovej omáčky
  • soľ, korenie, červená paprika, kurkuma
  • 2 menšie konzervy tuniaka alebo jednu väčšiu
  • 1 mladá cibuľka

Postup

  1. Jasmínovú ryžu si uvaríme v mierne osolenej vode.
  2. Na rozpálenú panvicu pridáme olivový olej a 3 vajíčka, z ktorých spravíme takúto trhanú „praženicu“. Premiestnime do misky.
  3. Znova pridáme na panvicu olivový olej, osmahneme na nej cibuľku, pridáme šálku mrazenej zeleniny (ja som použila mexický mix), pol šálky mrazeného hrášku, trošku kurkumy, červenej papriky, soľ a sójovú omáčku. Chvíľku dusíme.
  4. Pridáme 2 konzervy tuniaka, misku uvarenej ryže, praženicu a všetko spolu premiešame. Na záver pridáme nakrájanú mladú cibuľku. Dobrú chuť!

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.