
Fried rice (smažená ryža)
Parádne, chutné a rýchle jedlo. Takým je táto smažená ryža. Doma do nej nahádžeme vždy všelijakú zeleninu, ktorú máme práve doma, takže je to rovnako skvelé jedlo na zužitkovanie zvyškov v kuchyni. Ak by sme to chceli poslovenčiť, je to v podstate také rýchle rizoto..
Tentokrát som použila tuniaka z konzervy, vajíčko a mrazenú zeleninu. Podľa môjho názoru má mrazená zelenina zbytočné zlú reputáciu v spoločnosti. Ja ju považujem za fajn. Samozrejme, že sa nevyrovná tej čerstvej, ale tá mrazená má tiež v sebe prospešné látky. A je to naozaj praktické, keď musíte rýchlo navariť. Občas proste to nejde inak.
Tak Vám prajem dobrú chuť k tejto rýchlovke!
Počet porcií: 2
Čas prípravy: 15 minút varenie ryže +15 minút ostatná príprava
Ingrediencie
- 2 šálky uvarenej jasmínovej alebo basmati ryže
- olivový olej
- 2 vajíčka
- 1 cibuľa alebo šalotka
- 1 a pol šálky mrazenej zeleniny (ja som dala 1 šálku mix mexickej zmesi mrazenej a pol šálky mrazeného hrášku)
- 1 PL sójovej omáčky
- soľ, korenie, červená paprika, kurkuma
- 2 menšie konzervy tuniaka alebo jednu väčšiu
- 1 mladá cibuľka
Postup
- Jasmínovú ryžu si uvaríme v mierne osolenej vode.
- Na rozpálenú panvicu pridáme olivový olej a 3 vajíčka, z ktorých spravíme takúto trhanú „praženicu“. Premiestnime do misky.
- Znova pridáme na panvicu olivový olej, osmahneme na nej cibuľku, pridáme šálku mrazenej zeleniny (ja som použila mexický mix), pol šálky mrazeného hrášku, trošku kurkumy, červenej papriky, soľ a sójovú omáčku. Chvíľku dusíme.
- Pridáme 2 konzervy tuniaka, misku uvarenej ryže, praženicu a všetko spolu premiešame. Na záver pridáme nakrájanú mladú cibuľku. Dobrú chuť!