4 komentáre to “Fermentované jablkové pyré”
Pridaj komentár Zrušiť odpoveď
Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.
Fermentovanie nás doma sprevádza už 4 roky. Naplno som sa k nemu dostala pri terapeutickom protokole GAPS a sprevádza nás dodnes. Vlastne sa ku GAPS vrátili niektorí členovia mojej rodiny a vďaka tomu sa ponárame do fermentovanie ešte viac. Vrátil sa k nám domov vodný kefír, pravidelná dávka repného kvasu a aj šťava z kyslej kapusty. Jogurt si vyrábame už len vlastný a posledné týždne užívame darov prírody a zo šípok si robíme výborný šípkový ferment, na ktorý máte recept v mojom poslednom newsletteri. Prihlásiť sa môžeš do newslettera úplne jednoducho. Stačí vypísať tvoju adresu tu dolu na konci mojej stránky a raz za mesiac Ti pošlem hodnotný obsah. Snažím sa, aby bol osobnejší a príjemný na čítanie. A vždy tam vložím aj recept, ktorý nezdieľam nikde inde.
A ešte jedna dobrota k nám pribudla. Veľmi sme si obľúbili jablkové fermentované pyré. Až som prekvapená ako všetkým zachutilo. Je sladké, so slaným, veľmi jemným podtónom, no a obohatené o kamošov, probiotické baktérie. Ak s fermentovaním začínate, môže to byť dobrá voľba, hlavne, ak máte deti.
Soli stačí do fermentu málinko. Je to vďaka tomu, že do pyré použijeme srvátku alebo vodný kefír. Ak nemáte ani jedno, soli musíte použiť viac, aby sa pyré počas fermentovania nepokazilo. Potom však pyré nebude chutné. Takže odporúčam mať doma srvátku, ktorú získate napríklad z domáceho kefíru. Stačí nechať pri fermentácií oddeliť kefír a srvátku a tú skladovať v chladničke. Alebo už hotový precedený kefír naliať do utierky alebo do bavlnenej plienky a nechať chvíľku odtiecť srvátku. Takisto si môžete doma vyrábať vodný kefír a ten použiť. Je plný probiotických baktérií a prirodzene sladkej chuti, takže sa perfektne hodí aj do tohto receptu.
Verím, že si túto dobrotu pripravíte i vy doma. A obľúbite rovnako ako my.
Počet porcií: 2 menšie zaváraninové poháre Čas prípravy: 10 minút+3 dni fermentovania
Ingrediencie
Postup
Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.
Telefón : 0949 143 648
Email : info@mariasimko.sk
IČO : 56579292
Ďakujem za vaše skvelé recepty a rady. Vďaka vašej prvej knihe sa zo mňa stal kefirovy nadšenec. Tajne dúfam, že mi Ježiško prinesie pod stromček druhý diel. Na fcb striehnem na vaše novinky a táto má mimoriadne potešila. Držím vám palce a prajem veľa šťastia, zdravia a lásky 💗
Tatiana Ranková
Zajtra skusim 🙂 dakujem
Milá Mária, moc ráda čtu Vaše příspěvky a doma mám Vaši první knihu. Jste úžasná! Druhou si plánuji také pořídit, ale momentálně naše páté miminko, chlapeček, trpí kojeneckou intolerancí na mléko. Chtěla bych se proto zeptat, zda máte zkušenost, že vodní kefír nevadí při této dietě? A také v receptu na pařížské rohlíčky píšete o přepuštěném másle, v receptu, který udáváte bez mléka….máte, prosím, zkušenost, že to nevadí při této intolernaci?
Děkuji moc za odpověď!
Jana
Ďakujem za cenné rady pri mojom začiatku s fermentáciou …