
Cestoviny s brokolicovo-hráškovou omáčkou
Rýchla, zdravá, krásne farebná a tak chutná omáčka na cestoviny. To je naša obľúbená brokolicovo-hrášková omáčka!
Veď kto by mal more čase v týchto dňoch na dlhé varenie.. Povinností je neúrekom, stereotypu už viac než dosť a občas potrebujeme naozaj rýchlovku. Preto je táto omáčka ako stvorená na rýchle varenie. Hrášok ani brokolica nepotrebujú veľa času a tak máte túto omáčku pripravenú za pár minút.
My sme si ju doma veľmi obľúbili. Vyskúšajte ju tiež! A poviem Vám ešte niečo. Najviac nám k týmto cestovinám chutí podrvený balkánsky syr alebo feta. To je taká dobrota!
Tak dobrú chuť a smelo do prípravy.
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 20 minút
Ingrediencie
- 400 g cestovín
- olivový olej
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hlávka brokolice
- 200 g hrášku
- cca 2 dcl vývaru alebo vody
- trošku bieleho vína
- soľ
- hrsť bazalky
- hrsť parmezánu
- lyžica masla
na dozdobenie
- balkánsky syr
- čerstvá bazalka
Postup
- Cestoviny dáme variť do mierne osolenej vody.
- Brokolicu nakrájame na ružičky, umyjeme a uvaríme al dente vo vriacej osolenej vode. 1/3 brokolice odložíme bokom. Z 2/3 budeme robiť omáčku.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájam na tenké plátky.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak a necháme osmahnúť. Pridáme hrášok a 2/3 brokolice, zalejeme troškou vína a vývaru (alebo vody) a varíme cca 5-7 minút. Ak pridávate vodu, nezabudnite zeleninu posoliť.
- Ak je brokolica aj hrášok mäkký, celú zmes premiestnime do mixéra, pridáme hrsť bazalky, parmezánu a lyžicu masla. Rozmixujeme dohladka. Podľa potreby upravíme konzistenciu a dochutíme soľou či bylinkami.
- Cestoviny zmiešame s omáčkou, pridáme zvyšnú brokolicu a posypeme parmezánom alebo ako ja, balkánskym syrom, tak nám to veľmi chutí.