Jarné dni sú tu a my máme z nich radosť. Veľmi si užívame čas na našej záhrade, ešte nedorobenej, všeliakej hrbolatej, no veľkej s krásnym výhľadom a tichom.. Počujeme spievať vtáčky, pozdravíme sa s milými ľuďmi, ktorí chodia okolo nás na ich záhradky. Užívame si častý pohľad na srnky, zajacov a bažanty. Občas aj diviakov. Už nám rozkvitli všade možne púpavy, deti sa radi húpu na húpačkách, ktoré máme zavesene na strome. prežívame tu pokoj.. Je to taký dobíjač energie. Stačí vyjsť von a nadýchnuť sa zhlboka.
S jarnými dňami prichádza aj jarná ovčia bryndza. Tomu sa vždy veľmi tešíme. Vyhľadávam tú 100% ovčiu a nepasterizovanú Je to slovenský skvost a patrí medzi veľmi zdravé funkčné potraviny. Treba si ale dať pozor na jej pôvod a hľadať naozaj kvalitné zdroje. Istotne medzi tie najkvalitnejšie ovčie bryndze patrí aj tá z Farmfoods. Veľmi ju máme radi. A samoška, že najlepšia je čerstvá, aby sme z nej vyťažili maximum. My si ju doprajeme najradšej vo forme klasickej pomazánky, no veľmi radi z nej robíme takýto jarný quiché. To je ale dobrota.
Počet porcií: 8
Čas prípravy: 20 minút + 35 minút pečenie
Ingrediencie ( na formu s priemerom 32 cm, mám z Ikey)
CESTO
NÁPLŇ
Postup
Telefón : 0949 143 648
Email : info@mariasimko.sk
IČO : 56579292